joi, 13 martie 2008

5. Cateva diferente importante:



1. Femeile sunt fiinte sociale, barbatii sunt fiinte sexuale.

Cand femeia este tratata ca fiinta sexuala se simte folosita si nerespectata, cand barbatul este tratat doar ca o simpla fiinta sociala rupt de sexualitatea sa se simte in plus, se plictiseste, se simte folosit, chiar daca nu realizeaza asta. Daca femeile sunt fiinte sociale, mentionam ca „romantismul” este metoda cea mai rapida de a stabili relatii sociale si intime puternice si este modul prin care poti obtine ceea ce vrei de la femeie fara a-i da ocazia sa te refuze.

Femeia isi arata dorintele ei de socializare si deschidere spre ceilalti – prin asta e identificata ca femeie, barbatul trebuie sa isi arate sexualitatea si prin asta va fi recunoscut ca barbat. Atentie! E masculin sa arati ca iti palce sexul, ca vrei sa faci sex, ca esti bun la asta, dar nu e masculin sa ii arati ca vrei sa faci sex cu ea! (Iar asta o va determina sa actioneze).


2. Femeile sunt programte genetic sa nasca si sa creasca copii, barbatii sa conceapa copii.

Monogamia si stabilitatea este utila in acest caz femeilor pentru a-si implini natura, poligamia este necesara barbatilor pentru acelasi scop. Cele doua (mono sau poli-gamia si orientarile sexuale spre unul sau mai multi parteneri) sunt doar efecte secundare ale naturii distincte ale celor doi (si nu vreun soi de filozofie de viata).


3. Este putin probabil ca o singura femeie sa faca un barbat sa se simta barbat implinit, (poate doar temporar si daca e vorba de un upgrade genetic semnificativ), iar o femeie nu are in mod necesar nevoie de mai multi barbati pentru a se simti implinita. Barbatul nu poate iubi o femeie pe termen nelimitat, se poate obisnui cu ea, dar nu poate fi stimulat de ea afectiv pentru prea mult timp. El poate fi implinit de "feminitate" si intrebarea se pune: poate o singura femeie sa reprezinte integral feminitatea (principiul feminin) si esenta sa? Doar daca e o zeita, deci NU. Mama natura si legile ei nu prea pot fi incalcate (adica pot, dar barbatul nu se va mai simti nici natural, nici implinit). Totusi, omul, in ignoranta lui, incearca sa impuna prin legi sociale reguli care se bat cap in cap cu legile naturii. In aceasta batalie, dintre natura si om, pariaza pe natura!



4. Femeile vor relatie de durata si siguranta (nevoia de timp ar presupune cresterea copiilor), barbatii vor relatie centrata pe scop (suficient pentru concepere).

Femeia asteapta ca barbatul ei sa ii spuna ca o vrea pentru toata viata, dar pe barbat il sperie aceasta idee pentru ca relatia insesi devine un obstacol in implinrea tendintelor sale naturale. La fel instabilitatea masculina devine obstacol in posibilitatea cresterii copilului, actiune ce necesita timp. (Aceste aspecte despre „copil” nu sunt motive constientizate, ele doar exista in mintea corpului si influenteaza sentimentele, oamenii cauta de regula explicatii rationale si motive pentru a nu parea absurzi. De exemplu fetele se implica mai greu in relatiile sexuale pentru ca instinctiv ele stiu ca sexul nu inseamna doar placere si punct/next ca pentru barbati, ci implica si alte responsabilitati si conditii necesare).

5 comentarii:

Simona spunea...

Mai sustine cineva ca femeile si barbatii nu sunt profund diferiti? Cum credeti ca raspund un barbat si o femeie atunci cind li se ceara sa introduca intr-o propozitie doua cuvinte : "indragostiti" si "sex" ...
Femeia : cind un om este cu pasiune INDRAGOSTIT de un altul, cind este sigur de profunzimea sentimentelor sale, de respectul pe care se bazeaza relatia, de increderea pe care o poate avea in partener, atunci este acceptabil pentru societate, din punct de vedere moral si spiritual, ca in relatia lor sa existe la un moment si SEX ...
Barbatul : sunt INDRAGOSTIT de SEX.

prediccion spunea...

Imi place sinceritatea si coerenta ta, ideile tale se bazeaza intradevar pe lucruri pe care antropologii si etologii le-au descoperit in lumea animala din care cu mandrie facem si noi parte:-)…si stiu ca la tine ideile astea se bazeaza pe multe surse incluziv pe propriile tale perceptii, instinte, emotii, etc. pe care reusesti atat de bine sa ti le analizezi si sa le valorizezi…si gandindu-ma la aceste minunate lucruri ma intreb daca oare, toate adevarurile astea nu se schimba cu nimic odata cu trecerea timpului si cu acumularea de experiente si de upgrade-uri genetice cum iti place tie sa spui….?
Foarte mult imi plac ideile tale desi mi-au produs asa o stare de “greata psihologica” vorba ta, pentru ca asa este: din punct de vedere biologic avem scopuri diferite…barbatul e programat prin metaprogramele speciei sa-si transmita cat mai eficient genele, atat calitativ cat si cantitativ…in timp ce femeile sunt cele programate sa aiba grija de supravietuirea si calitatea urmasilor…iar scopurile astea pentru care suntem programati sunt obtinute prin mijloace opuse…barbatul trebuie sa fie poligam pt. asta iar femeia monogama…(desi sunt multe teorii despre modurile in care fiecarea din noi barbat/femeie isi indeplineste mai bine si mai eficient programul genetic, toate sunt teorii rationale, pana una alta cam toti simtim pe propii atomi ca cel mai eficient mod, care a si fost selectat de natura este barbat-poligam/femeie-monogama). Cred ca din cauza acestei contradictii peste care se adauga tot Matrix-ul social ne comportam atat de paradoxal si avem si o viata sexuala atat de paradoxala…eu cred totusi ca nu am evoluat inca suficient astfel incat sa fi dezvoltat si mecanismele psihice, afective care sa duca la o indeplinire a metaprogramelor…ca pana una alta oricat de mult am intelege mecanismele si genetica…psihic noi femeile cel putin nu suntem pregatite sa ne adaptam prea bine poligamiei masculine…si probabil nici pe voi nu va implineste tendinta monogama a noastra.
Eu cred ca ne aflam de fapt in plin proces de evolutie… evolueaza si structurile biologice dar mai ales cele mentale si cred ca cel mai interesant e tocmai evolutia celor mentale…tare curioasa sunt incotro duc…poate cine stie ce alte strucuri si tipuri de relatii putem dezvolta….dar pana una alta..de inteles inteleg eu…dar … nu te poti lupta cu genele ;))))

Unknown spunea...

Nu inteleg de ce pe un blog adresat barbatilor gasesc doar postari de femei. E interesant cit de bun poate fi fructul oprit. Sau poate ca ti a mers strategia si ai reusit sa insumezi femei apelind la curiozitatea feminina si inclinatia catre birfa. Scuze daca pare misogin ce scriu dar ma consider indreptatit pe un blog strict masculin.

Unknown spunea...

Cine sa inteleaga femeia?????????

-daca o pocnesti, se cheama maltratarea femeii / daca te pocneste ea pe tine, autoaparare;
- daca iei o decizie fara sa o intrebi, esti nesimtit / daca ea ia o decizie fara sa te consulte, e femeie emancipata;
- daca ii ceri sa faca ceva ce nu-i place, e dominare masculina / daca ea te roaga, ii faci o favoare;
- daca apreciezi formele unei femei si lenjeria sumara, esti pervers / daca nu, esti homo;
- daca ii oferi flori, urmaresti ceva / daca nu, esti magar;
- daca esti mandru de realizarile tale, esti plin de tine / daca nu, esti lipsit de ambitie;
- daca o doare capul, e obosita / daca te dore pe tine, n-o mai iubesti;
- daca vrei sa faci dragoste prea des, esti obsedat / daca nu, ai pe altcineva;
Si va intrebati de ce mor barbatii mai repede...

Ovidiu spunea...

Tari postarile tale Catalin :)) imi plac, nu am nici o idee despre ce pot cauta femeile pe un blog strict masculin (...) dar pentru ca tot sunt aici - sa le-o tragem zic :))