vineri, 14 martie 2008

8. Vinovatia

Vine din invatarea unor modalitati de comportamente care nu se potrivesc cu natura masculina sau feminina, iar acest lucru declanseaza conflicte interioare (frustrari).
Este sentimentul creat de corpul tau atunci cand din calculele lui in ce priveste partenerul pe care l-ai ales, cu care ai facut sex rezulta un downgrade genetic. In aceste conditii nu apare implinirea, nici bucuria, nici satisfactia decat in cantitati foarte reduse si combinate cu vinovatia si disparitia dorintei de a avea relatii intime din nou cu acea persoana. Este greseala pe care o poti face fata de specia ta, iar unul din programele speciei este sa te opreasca intr-un fel, si asta o face printr-un sentiment de vinovatie.
Atunci cand un barbat este atras de o femeie atragatoare(sau invers) , cu care ar realiza upgrade genetic, dar nu reuseste sa fie cu ea (mai ales in perioada tanara inaintea maturizarii mentale, cand instinctele sunt mai rasunatoare in organism), ar putea aparea ideea ca nu este capabil sa imbunatateasca specia, iar daca va avea relatii cu alta persoana de sex opus ar ajunge sa faca downgrad genetic (agresiune fata de programele evolutive ale speciei) pentru acest motiv instinctul sau il/o va determina sa renunte la viata, pentru ca nu ii este de folos, nu este capabil. Ratiunea ii va da tot felul de motive, dar pericolul degradarii speciei va fi blocat prin autoeliminare din aceasta competitie, prin sinucidere. Moare individul, dar nu pericliteaza evolutia.

Niciun comentariu: