vineri, 14 martie 2008

11. SOCIETATEA CREEAZA TRANSA - MATRIXUL SOCIAL

Societatea creeaza transa, adica un set de reguli de gandire si comportament care iti suna in cap mereu de genul „trebuie sa muncesti, trebuie sa castigi bani, trebuie sa ai masina aia, trebuie sa te comporti in felul ala….etc.), iar tu actionezi ca hipnotizat. Iti programeaza destinul, iti spune cum esti, ce esti, cum sa te comporti s.a.m.d.
Scopul transei induse de mediul social de-a lungul timpului a fost de a controla organismul social, de a civiliza; dar un tip de civilizatie la un moment dat poate fi obstacol in aparitia unui nivel mai inalt al civilizatiei. Asa cum celulele ficatului se comporta ca niste celule de ficat si in felul asta sunt de folos organismului, la fel barbatul daca se comporta ca un barbat afirmandu-si identitatea este mult mai util umanitatii decat un simplu robot al societatii. Daca toate celulele corpului s-ar comporta ca neuronii, organismul ar muri in cel mai scurt timp.

Societatea nu iti arata identitatea, ne te stimuleaza sa ti-o cunosti, societatea nu iti spune cine esti, ci doar cum ar trebui „sa gandesti si sa te comporti” pentru ca organismul social din care faci parte sa functioneze bine si eventual in interesul unor persoane sau grupuri de persoane… etc.

Un exemplu mai clar ar putea fi: A face din bani continutul si scopul vietii! Barbatul munceste pentru bani multi in virtutea sperantei ca acestia vor aduce la un moment dat femei bune si frumoase in viata lui. Doar ca aceasta cale e una specific feminina, (o capcana a lor) prin care tot ele au de castigat, pentru ca barbatul munceste pentru ele. Este o cale ocolita, indirecta, care te face sa astepti nu se stie cat, invatata din mediu si incurajata de femei. Asadar nu mai fi naiv, nu mai cauta prin bani sa gasesti femei, ia-le direct, pentru ca ele asta asteapta! Trezeste-te! Iesi din MATRIX! Pune mana pe recompensele genetice acum!, cele care dau culoare la tot ceea ce poti obtine prin afaceri sau bani multi!!!!!

Un comentariu:

Simona spunea...

"Banii ... petice de hirtie speciala, despre care toata lumea zicea ca aveau valoare - si credea, si toata lumea credea ca asa stateau lucrurile - pina in clipa cind s-ar fi vazut cu un munte de asemenea hirtii intr-o banca, si ar fi cerut : pot sa-mi mai cumpar citeva ore de viata ? Nu, doamna, nu vindem asa ceva, doar cumparam..." Stimati reprezentanti ai sexului opus, folositi-va de farmecele personale pentru a ne cuceri ... cu bani nu poti cumpara sentimente .