joi, 20 martie 2008

12. Iubire si poligamie

Filozofie! Daca ai prins cateva idei si te-au stimulat, nu are rost sa iti mai bati capul mai departe, cam asta ar fi ideea. Daca esti o persoana cu o inteligenta emotionala superioara, ar fi dragut sa continui pentru alte aspecte.

Dupa cum am exprimat in articolul 10 barbatul nu poate iubi o singura femeie pentru toata viata, poate insa sta langa o singura femeie tot acest timp, dar cu pretul unei plafonari afective. Pentru a evita plafonarea afectiva si genera implinirea am apelat la poligamie, dar, nu ca o variatiune sexuala, desi acesta e stimulentul senzorial care orienteaza catre mai multe femei simultan, sau succesiv. Barbatul poate iubi pentru toata viata intens doar feminitatea, sau principiul feminin, dar acesta nu poate fi reprezentat de o singura femeie decat daca ar fi zeita, prin urmare, orice noua femeie, conecteaza barbatul cu acest principiu feminin, si pentru ca esti obisnuit sa ai mai multe, nu mai esti tentat sa pretinzi de la femeie ceea ce nu poate oferi, acea parte a principiului feminin care nu exista in ea, deci o poti iubi deschis si cu o acceptare totala pentru ca esti centrat pe acel principiu si nu pe persoana limitata. Centrarea pe principiu face posibil accesul la o cantitate ridicata de energie, care poate fi utilizata sexual pentru placere, dar centrarea pe sex nu face posibil accesul la principiul feminin – sursa reala de energie si stimulare. Deci concentrarea pe sex duce la pierderea potentialului energetic care se consuma in sine, centrarea pe feminitate deschide accesul catre iubire si energie, iar scopul masculinismului este tocmai de a crea barbati cu un potential afectiv ridicat, mai buni si mai capabili de a iubi. Mai simplu exprimat: iubirea ca obiectiv ofera energie sexuala, sexul ca scop consuma acea energie, ramanand un gol emotional si fizic. Ca o concluzie am putea spune ca atractia sexuala fata de femei este un indicator senzorial al caii prin care barbatul se poate dezvolta afectiv si acesta trebuie sa fie scopul implicarii in relatii poligame – dezvoltarea continua a capacitatii de a iubi.

Daca barbatii au fost motorul principal al evolutiei pe planeta, cam in orice domeniu, doar daca sunt impliniti afectiv si emotional pot conduce educatia si societatea catre o evolutie emotionala si spirituala la un nivel din ce in ce mai ridicat si mai necesar continuarii sanatoase a vietii in tipul de organizare sociala intr-o continua si rapida evolutie.

Niciun comentariu: