vineri, 21 martie 2008

18. Ce vor femeile

Aici pe aceasta pagina istorica vom raspunde pentru prima data, in mod real si aproximativ stiintific la intrebarea care a strabatut mintile tuturor barbatilor de-a lungul istoriei. Si anume: CE VOR FEMEILE? Ai cautat si tu raspunsul? Te-ai intrebat vreodata ce anume vor ele? Le-ai intrebat? – cu siguranta, chiar si ele se intreaba mereu: Ce naiba vreau, de ce anume am nevoie ca sa fiu fericita, implinita etc.???? Dar raspunsul ramane ascuns in interiorul lor. 
Intrebarea urmatoare ar fi: unde putem cauta raspunsul la aceasta intrebare? In mintea femeilor? (nice joke), in emotiilor femeilor? (ar putea fi niste semne, ele spun ca vor sa fie iubite, dar nu prea e clar...) in sexualitate femeilor? ( cam variabila), in comportamentul lor sa fie raspunsul oare?? (am avea miliarde de studii de caz), in educatia lor cred ca il vom gasi (ca si cum asta ar conta pentru o femeie). Daca insa le vei intreba pe ele, iti vor da unul din raspunsurile de mai sus, sau o variatie pe una din teme.... asta e o dovada de buna autocunoastere. 
Dar pentru ca noi barbatii iubim foarte mult femeile, cautam din greu sa aflam ce vor, tocmai pentru a le face fericite si a gasi calea catre inima lor. Asta e doar instinctul vietii, si nu rezultatul vre-unei obsesii sau educatii nepotrivite, iar decuplarea de la instinctul vietii prin educatie, desi e posibila nu are efecte prea fericite asupra sanatatii fizice sau psihice a respectivului barbat – nu e natural pentru el asta.
Deci a venit momentul in viata ta, cand totul va fi clar despre ce vor femeile, poti sa nu mai cauti raspunsul la intrebarea asta, dar poti sa verifici in viata reala cat de perfect se incadreaza ele in acest principiu. Crezi ca esti pregatit sa afli? Daca esti continua, daca nu, continua sa faci ce faceai pana acum. 
FELICITARI – AI ALES DA! Nu te astepta sa fie usor de inteles, 
pentru ca e destul de complicat, altfel ar fi fost revelat de mult.
Prin urmare, locul in care vom cauta ce vor femeile, va fi in genele lor, si nu in alta parte componenta, pentru ca ele se ghideaza dupa emotii, dar emotiile sunt generate dupa programele genetice, asa ca nu ne mai batem capul cu restul, ci trecem la analiza esentei lor. In aceste conditii sa vedem ce anume doreste gena femeii pe aceasta planeta si in acest univers, daca tot a aparut. Ea are ca scop sa fie activa tot mai mult si sa se configureze la un nivel din ce in ce mai ridicat.
Femeile au in viata ca roluri principale: purtarea sarcinii, nasterea copilului, cresterea lui, grija de a fi educati, sa castige cat mai bine, au o grija in a-i vedea casatoriti (chiar fac presiune pe tema asta asupra copiilor), interesul ca familia partenerului sa fie cat mai buna (stiu ele ce stiu), sa aduca pe lume nepoti etc. Observam de aici o conectare puternica cu rolul lor in asigurarea supravietuirii liniei genetice proprii si imbunatatirea acesteia prin educatie pe de o parte si printr-un partener de calitate pe de alta parte, iar acesta imbunatatire are ca scop prelungirea supravietuirii cu cat mai multe vieti a liniei respective.
Pare simplu, dar sa vedem cat de adanca e vizuina iepurelui si ce anume inseamna valori de supravietuire si prelungire a acesteia. Am uitat sa mentionez ca femeile vor flori, tandrete si sa le spui ca le iubesti. Ok, dar sa revenim la lumea reala, puteti incerca si aceste metode, dar continuati lectura pentru a descoperi trucurile folosite de gene, pentru a genera o specie noua, fara ca cea prezenta sa aiba idee despre ce se intampla.
Pentru a intelege mai clar despre gene si programe genetice, recomand sa cititi pagina urmatoare: http://statusulzilei.blogspot.com/2008/10/16-octombrie.html 
Ce inseamna valori de supravietuire? Tot ceea ce produce bucurie in viata omului pe undeva implica fie prelungirea supravietuirii fie o forma de imbunatatire a vietii. De exemplu, un barbat foarte bogat va fi atragator si produce bucurie in femeie la ideea de a fi cu el, pentru ca bogatia lui va consta in resurse de supravietuire pentru mai mult de o viata, deci va fi garantata supravieturiea sigura si fara riscuri a liniei genetice pentru mai multe generatii, care vor avea cu ce trai si poate vor reusi sa castige la fel de bine, pentru ca genele vor mosteni si aceste aptitudini de a se imbogati. Iar acesta este un aspect vital pentru femeie, sa stie ca vor aparea continuatori ai liniei genetice, iar acestia vor avea cele mai bune calitati genetice si conditii de mediu pentru a se dezvolta si supravietui nelimitat la randul lor.
Toate calitatile unui barbat ce genereaza atractie in femeie, presupun intr-o anumita masura fiecare valori de supravietuire. Valorile de supravietuire sunt de doua tipuri: 
A- Valori de supravietuire potentiale – cum ar fi curajul, inititativa, asumarea riscurilor, liderul barbatilor, puterea fizica, inteligenta, viteza de adaptare – cat de repede te descurci in diverse situatii sociale; ambitia si vointa puternica; flexibilitatea ca valoare de adaptare – exprimata adesea prin simtul umorului (flexibilitate spontana si naturala, ca valoare de adaptare), relatii sociale multe si pozitive etc. (mai detaliat la capitolul atractie) – acestea sunt de regula mai importante decat resursele materiale propriu-zise, intrucat cele din urma sunt doar un efect al primelor;
B- Valori concrete – materiale, care pe parcursul vietii fac dovada existentei acelor valori potentiale – bani, casa, pamant, hrana etc. 
Dar sa vedem daca aceste valori potentiale sau concrete de supravietuire sunt suficiente pentru a atrage si mentine o femeie langa tine. Pareri? Evident NU! NU au cum! Pentru ca existenta acestor valori nu reprezinta o garantie pentru prelungirea supravietuirii propriei ei linii genetice, ci doar a barbatului in cel mai bun caz. Pentru a creste interesul real al femeii, este necesar ca barbatul sa dovedeasca abilitati de conectare si implicare emotionala cu acea femeie. Femeia are nevoie sa stie ca emotiile existente in interiorul barbatului il vor determina pe acesta sa ii dea ei din valorile lui de supravietuire, chiar daca mintea, mediul sau pericolul ii spun sa nu o faca. (de exemplu, cand ii faci un cadou femeii, asta inseamna-iti dau tie din valorile mele de supravietuire, sau daca ii dai de mancare cu mana ta, sau cu lingurita etc. se transmite acelasi mesaj; la fel daca o protejezi intr-o anumita situatie care presupune risc este dovada unor ABILITATI EMOTIONALE SANATOASE CONECTATE CU VIATA LINIEI EI. Aceasta e partea pe care o invoca mai des femeile – ca vor sa fie iubite, si asta e cel mai important aspect pentru ele, iar motivul pentru care au nevoie de asta este pentru a fi sigure ca vor primi aceste valori. Iubirea nu are o valoare in sine, ci una de asigurare a transferului valorilor catre gena ei. Cand e iubire si atat, in mod normal isi pierde sensul si dispare, desi se poate mentine in cazul unor persoane private de afectiune in copilarie, sau tulburate pe acest plan si au nevoie de compensare.
Ai observat cat de e de banal si complicat, ai putea sa te opresti din citit, pentru ca ceea ce urmeaza e absolut privat si destul de periculos daca aceste informatii ajung in mintea unei persoane nepotrivite. Ceea ce e vital e ca femeile nu si-ar dori ca barbatii sa stie ceea ce urmeaza. 
Valorile de supravietuire sunt cele care te fac pe tine si pe copii tai sa supravietuiasca pe termen nelimitat, iar abilitatea de a crea legaturi emotionale puternice este din perspectiva femeii tot o valoare de supravietuire, pentru ca pe langa celelalte este absolut necesara. Mai precis in alegerea partenerului nu alege femeia, nu aleg emotiile ei, ci alege gena ei si in functie de evaluarile ei ii transmit femeii un anumit set de emotii. Gena urmareste sa obtina cat mai multe vieti. Si evalueaza barbatul in functie de asta, ceva de genul: cate vieti as putea castiga langa acest barbat??? Iar cand intalneste raspunsul pe care il considera ok pentru ea, atunci se declanseaza starile de atractie si interes.
Avem pana in acest moment – valori de supravietuire potentiale, care devin concrete si abilitati de conectare emotionala cu femeia. Intrebare: sunt acestea suficiente pentrua atrage orice femeie? Pentru foarte multe dintre ele ar fi suficient, dar pentru cele de calitate mai este necesar un ingredient vital. Iar aici e vorba de a pune mana pe viata, pe o gena cu adevarat puternica si superioara. In continuare va fi dezvaluit si explicat (pe scurt) acel ingredient absolut necesar unui barbat care el insusi va deveni un simbol al valorii.

Pentru a evalua valorile barbatului, femeia va apela la un mecanism (partener al ei) din interiorul barbatului – si anume acela de autoevaluare a propriilor valori, sau care ii transmite ei autenticitatea valoriilor proprii. Deci genele comunica intre ele, fara ca noi oamenii sa avem habar de asta, si unii dintre barbati sunt eliminati din cartea vietii de catre propriile gene, iar altii impinsi sus si repede spre upgrade-uri mult dorite. Daca valorile de supravietuire sunt autentice, gena masculina nu le va da oricui si nici usor, pentru ca sunt rare si valoroase si trebuie date unei femei la fel de valoroase genetic. (efect: daca fata va obtine acordul barbatului foarte usor, sau isi va da seama ca poate oricand aiba o relatie de cuplu sau sa faca sex cu el, mesajul primit de ea va fi acela ca gena masculina nu se autopercepe ca fiind intr-adevar valoroasa) si drept urmare nu va atrage interesul si nici motivatia.
Gena femeii nu poate evalua un barbat in totalitate, prin urmare va trebui sa extraga informatii cat mai multe de la el, iar aceasta este calea prescurtata. Cu cat un barbat se percepe pe el insusi ca fiind valoros, cu atat ea preia aceasta atitudine despre el. Fiecare individ are un sistem de autoevaluare, care e mai profund decat linia genetica. El se incadreaza in linia speciei, si care observa individul din linia genetica respectiva si il autopozitioneaza undeva pe o scara comparativ cu ceilalti membri ai speciei IN FUNCTIE DE CAT DIN POTENTIALUL GENETIC A REUSIT SA TRANSFORME IN VALORI DE SUPRAVIETUIRE. In acest fel, daca este un exemplar cu o gena EVOLUTIVA, el se va autoaprecia ca valoare si se va comporta in conformitate cu aceasta auto-perceptie, sau se va autoconsidera un exemplar slab si prin urmare va considera ca majoritatea lucrurilor pe care si le doreste nu le merita, si uneori este convins in sinea lui ca nu le va avea. Acest aspect teoretic conteaza mai putin, prin urmare nu vom intra in detalii prea complexe, dar ca o paranteza, aceasta tensiune generata de linia speciei pentru ca linia genei sa evolueze duce la aparitia acelui proces de compensare renumit si anume orgoliul (instrument creat pentru a iesi in evidenta in lupta catre un upgrade al vietii), ce apare daca energia nu e orientata catre evolutie. 
Mai concret, cu cat ai mai multe valori de supravietuire, cu atat te simti tu mai valoros si ai tendinta sa te consideri si sa te comporti ca si cum ai fi un premiu pentru femeie, pe care ar trebui sa il merite si pentru care trebuie sa depuna efort pentru a-l primi. Aceasta atitudine si acest comportament este cel care atrage femeia cel mai rapid. Este ca un pachet de valori transmis concentrat, si CU CAT FACE FEMEIA MAI MULTE PENTRU A-L OBTINE, CU ATAT INVESTESTE SI SE IMPLICA MAI MULT IN RELATIE. NU DEPUNE EFORT = NU INVESTESTE IN RELATIE = NU SE IMPLICA EMOTIONAL=NU POATE IUBI. De fapt, un barbat nici nu are nevoie de toate aceste valori pentru de supravietuire pentru a fi foarte atragator, ci e suficient sa se comporte ca si cum le-ar avea. Acest gen de barbati sunt cei care au succes rapid, intr-un timp scurt cu femei de diferite tipuri. Pentru ei valorile de supravietuire nu au o valoare directa, ci mai degraba s-au obisnuit cu acest timp de comportament, iar acesta a devenit in sine o valoare imensa de supravietuire, pentru ca devine o valoare de reproducere foarte mare, ceea ce este mai mult decat valorile materiale rezultate din acele valori potentiale.
Mesajul pe care il transmiti femeii prin ceea ce esti ar trebui sa fie aproximativ urmatorul: „Am toate resursele necesare si stiu exact ce si cum sa fac pentru a avea multe si a trai mult si bine, si stiu exact ce sa transmit copiilor mei pentru ca ei sa traiasca in succes si sa se reproduca suficient cu partenere(i) de cea mai buna calitate. Stiu exact ce abilitati si atitudini trebuie sa aiba copii mei pentru a trai bine, a castiga mult si pentru a se replica multe generatii de acum in colo. De asemenea, imi voi iubi femeia si copii si voi avea o relatie stransa cu ei, pentru ca in acest fel pot sa le ofer ce am si sa ii pregatesc la fel sau chiar mai bine decat am fost eu pentru o viata mai buna multe generatii, dar pentru a face toate astea cu o femeie, ea ar trebui sa fie speciala si feminina” – iar limbajul nonverbal sa fie total in acord si congruent cu acest adevar. Acesta este mesajul pe care femeia il cauta in comportamentul barbatului. Iar acest mesaj odata ajuns in genele femeii, ele vor declansa acea atractie irezistibila sau iubire pe viata fata de acel barbat, pentru ca inseamna pentru genele ei prelungirea supravietuirii iar genele sunt avide dupa asigurari de viata lunga, sau multe vieti am putea spune. Un partener nu este o investitie pe viata ci o investitie pe multe vieti, si cu cat mai multe, cu atat mai mare bucuria si motivatia. Uneori corpul face femeia sa SIMTA ca viata ei fara acel barbat nu prea are sens, desi aceasta e o senzatie creata de corp tocmai pentru a motiva femeia sa se schimbe in bine, sa isi dezvolte calitatile materne-feminine si a atrage acel barbat.

Toate aceste calitati, valori si aptitudini femeia le va testa si va fi atenta la ele din prima pana in ultima secunda a relatiei. Ea are nevoie sa le testeze, pentru a se asigura de existenta si veridicitatea lor pe toata perioada relatiei. Nu e o dovada de rautate sau lipsa de iubire ci pur si simplu o conditionare a ei de a se asigura de calitatile masculului. Acest aspect al femeii in principiu depaseste nivelul de intelegere al barbatului, mai ales prin diversitatea si originalitatea testelor. (de exemplu o femeie ii spune barbatului: „Popescu a venit cu flori la Ioneasca. Daca barbatul incepe sa spuna chestii de genul: „iar esti nemultumita, iar imi reprosezi, ti-am dat flori si luna trecuta” sau alte moduri reactive de comportament, atunci da dovada de slabiciune si neincredere in el insusi. Daca insa spune: „da... florile sunt frumoase.” Si continua discutia pe care o avea, da dovada de un barbat calm si sigur pe el, care nici prin cap nu ii trece ca femeia lui ar putea fi nemultumita. Dar despre acest aspect intr-un alt articol.

Femeia desi nu are aceasta teorie in mintea ei, ea totusi va evalua instinctiv barbatul dupa urmatoarele criterii in functie de varsta la care se afla. Astfel in perioada adolescentei va cauta in barbat valorile potentiale de supravietuire: puternic, relatii sociale pozitive si numeroase, curajos, isi asuma riscuri, este lider pentru baietii din jur etc. In perioada adulta, va urmari sa vada daca barbatul are calitatile potentiale, si daca acestea au generat si valorile concrete in viata sa – succesul social si resursele materiale. Dupa perioada adulta, spre batranete, femeia vrea sa afle daca barbatul: are valorile potentiale, daca acestea au generat succes social si resurse materiale, si daca barbatul le utilizeaza intr-un mod conectat cu viata – adica le imparte familiei, nepotilor sau copiilor in asa fel incat sa sustina evolutia si sa prelungeasca supravietuirea liniei sale genetice. Daca toate acestea sunt reale, atunci barbatul stie (chiar si inconstient) ca este valoros si se comporta ca atare, pe toata perioada vietii, fiind in acelasi timp conectat cu toti cei din mediul familial. 

In felul acesta mecanismul atractiei si dorintei de implicare intr-un cuplu este sustinut de valori de supravietuire si nu de valori sufletesti, spirituale, etc. Acestea din urma vor determina relatii platonice, fara dorinta de implicare sexuala, pentru ca valorile spirituale cum sunt acum nu garanteaza supravietuira pe durata multor vieti. Femeia va scana intai valorile de supravietuire, si apoi capacitatile de conectare emotionala si capacitate de a iubi. Doar capacitatea de a iubi a unui barbat este nefolositoare daca nu are in spate valorile de sustinere a vietii pe termen lung si nu va genera atractie in femeie.

Gena femeii este avida dupa viata lunga, iar a barbatului dupa imbunatatirea caracteristicilor proprii.

Niciun comentariu: