joi, 20 martie 2008

14. Indragostirea instinct al vietii si al mortii.

Este un instinct, program apartinand speciei, o forma de motivare prin care individul este motivat sa intretina relatii sexuale cu o persoana de sex opus pentru a asigura perpetuarea speciei. Intensitatea este influentata de doi factori:

1. Nivelul Upgrade-ului genetic – cu cat este mai mare nivelul de imbunatatire a genei proprii cu atat intensitatea atractiei este mai mare, si probabilitatea ca indragostirea fie intensa;

2. Gradul de interdictie a relatiei sexuale: cu cat ratiunea se opune mai tare, cu atat intensitatea indragostirii creste invariabil de mult (vezi trecutul cu o moralitate rigida – parintii si bunicii vorbesc de emotii intense la gesturi minore// sau sfintii care isi interzic relatiile sexuale, iar iubirea capata intensitati paroxistice);

3. Aspecte care tin de mediu si educatie, cultura, inteligenta, caracter, nivel social. Realizarea unui upgrade din toate aceste puncte de vedere motiveaza persoana de sex opus, dar ele sunt intr-un plan secundar decat cel genetic, desi superioritatea genetica se va reflecta si in aceste aspecte, insa nu in mod obligatoriu.

Detalii - pentru ca trupul sa aiba timp sa creeze motivatia pentru sex - acea stare de indragostire este necesar un anumit interval de timp de la momentul aparitiei relatiei, pana la momentul actului sexual. Daca persoanele intretin raporturi sexualei inainte de aparitia indragostirii, nu mai este necesar ca trupul sa creeze acel sentiment motivational de indragostire si este putin probabil sa mai apara dupa momentul actului sexual. Ea mai poate aparea doar in conditiile in care partenerul poate face upgrade genetic sau de alt tip.

De exemplu, indragostirea are mecanisme care nu pot fi controlate de individ, sentimentele sunt percepute, ele influenteaza comportamentul in directia lor, dar scapa controlului individului pentru ca ele servesc specia desi pot dauna persoanei uneori. Individul le simte superioare lui – motiv pentru care s-a creat acest cult al iubirii (ca ceva divin/superior), pentru ca sunt metode de manipulare a subiectului pentru scopuri care apartin speciei si nu individului. Impreuna cu el sunt o serie de alte programe superioare individului pe care acesta nu le poate controla, doar descoperi si incerca (cum ar fi alte sentimente nobile de orice tip, sau nevoia de cunoastere spirituala). Esenta lor se incadreaza în metaprograme care apartin regnului animal, desi in fiecare specie se manifesta diferit. Esenta metaprogramelor de la nivelul regnului sunt sintetizate in supraprograme existente in tot ceea ce inseamna viu si viata.

La randul lor supraprogramele care guverneaza viata isi au originea (ca esenta a lor informationala) in materia care a generat viata. (Cand spun materie nu ma refer doar la partea vizibila, ci si la cea invizibila a ei.) Daca la nivelul viului programele sunt inregistrate ca instinct impreuna cu scopurile lor, la nivelul materiei sunt pe suport energetic (care poate fi material, imaterial, antimaterial, vibrational etc), iar scopurile principale nu pot fi decat deduse, intuite sau presupuse, in nici un caz certificate.

La nivelul materiei toate aceste programe care structureaza viata sunt probabil inscrise pe suport energetic si sunt continute de toti atomii, moleculele, celulele etc. pe care le formeaza impreuna. Probabil acolo sunt inscrise foarte detaliat, dar citirea lor nu poate fi realizata momentan decat presupusa, intuita, sau dedusa. In principiu aparitia vietii poate fi pusa pe seama faptului ca materia(informatia/energia) are o tendinta de a se autostructura la niveluri din ce in ce mai complexe.

Partea buna a faptului ca toate programele de structurarea a vietii se afla in toti atomii si in materie in sine, este ca moartea isi schimba semnificatia acordata in mod clasic. Interesant este ca indragostirea pune individul pe o frecventa de contact cu programele superioare, apartinand speciei, si pe aceasta directie se recomanda momentan deplasarea spre orice cunoastere spirituala, punand intra in contact cu informatiile ce guverneaza viata aflate la nivele tot mai fine, inscrise pe un suport energetic tot mai imaterial. Dorinta de cunoastere sprituala, este tocmai dorinta de cunoastere a programelor, metaprogramelor, spuraprogramelor care guverneaza fiinta vie, viata in general, dar si materia si elementele ei. Esenta acestei dorinte este cunoasterea intuitiva a faptului ca viata nu apartine corpului fizic vizibil decat temporar, ci este inregistrata in alte structuri unde isi are sursa.

Dupa finalizarea, transcenderea, linistirea impulsurilor si nevoilor sexuale, dupa satisfacerea lor, dupa atingerea metaobiectivelor speciei, corpul incepe sa pregateasca spiritul pentru trecerea lui din mediul corpului fizic in alt mediu. Corpul propriu stie foarte clar ca va avea loc dezintegrarea lui (moartea, disparitia, putrezirea), ca structura fizica si functii, si pregateste terenul pentru spiritul ce anima trupul sa se obisnuiasca cu mediul imaterial in care se va integra si va activa ulterior mortii. Aici religia este mecanismul social cel mai potrivit pentru indeplinirea acestor nevoi si atingerea obiectivelor mentionate. De la integrarea in principiul feminin, va trece la nevoia de integrare in materii ca pamantul, apa, aerul, cosmosul s.a. Daca intelegerea si cunoasterea e inceputa din timp si sustinuta prin efort, integrarea impreuna cu aceste elemente poate avea ca efect dobandirea unei puteri de influentare a elementelor cosmice – materie, energie, informatie – potentialitati apreciate momentan ca paranormale.

Acesta poate fi dezvoltat ca un model explicativ pentru multe aspecte, dar nu face obiectul blogului, asa ca nu se va intra in detalii.

Niciun comentariu: