vineri, 14 martie 2008

7. Atractia

Vine din diferente si din sublinierea diferentelor ireversibile si nenegociabile. Este cu atat mai puternica cu cat subconstienul apreciaza posibilitatea realizarii in viitor al unui upgrade genetic din relatia cu cealalta persoana, si cu cat calitatile complementare ale celuilalt sunt mai clar evidentiate.
De-a lungul timpului barbatii si femeile au cautat aspectele pe care le au in comun, desi diferentele sunt cele care ii atrag unul spre altul. Sfat: Nu incercati sa ii aratati femeii ca ganditi ca ea, ca simiti ca ea etc, ci doar ca (o) intelegeti ceea ce vrea sa spuna, dar voi ganditi si simtiti diferit (pentru ca sunteti barbati)! Nu ii acordati puterea sau controlul intr-o relatie decat atunci cand ea conduce relatia in directia dorita de voi.
Atentie: Femeilor nu le plac barbatii pe care ii pot controla, si nici nu sunt atrase de barbatii care cauta aprobarea lor, ci de cei dominanti, cu atitudine de lideri, care stiu ce vor si stiu cum sa obtina ceea ce vor.

Si pentru ca e vorba de atractie, si ce anume o stimuleaza pe femeie sa fie atrasa de un barbat vom mentiona principalele caracteristici care activeaza instinctiv gena si o determina sa creeze atractie in corpul ei.
Daca un barbat urmareste upgrade prin calitatile femeii, (si el e legat de specie prin supravietuirea la infinit), femeia prin upgrade urmareste sa aleaga o gena care are cele mai mari sanse sa reziste in timp. Instinctiv il va cauta pe cel care are mai multe MECANISME SI RESURSE DE SUPRAVIETUIRE ACTIVE! ELE POT FI MATERIALE SI DE PERSONALITATE, astfel:

Resurse materiale=viata lunga pt ea si genele urmase, cu cati mai multi bani, cu atat mai multe generatii urmatoare si care vor trai bine, iar asta le excita;

Relatii sociale multiple si pozitive – relatiile sociale pozitive reprezinta mediul cel mai fertil pentru o gena, e ca locul unde simte ca se poate inmulti din abundenta si poate avea in plus si aceste caracteristici; cu cat mediul social e mai bogat in resurse materiale, cu atat atractia devine mai puternica;

Dominant si puternic=barbatul va inlatura dusmanii sau concurentii si se va replica linia ei mai degraba;

Liderul = alti barbati nu vor sta in calea liniei lui genetice ci eventual vor munci pentru el si pentru bunastarea lui;

Vointa si ambitie – gena capabila sa isi atinga obiectivele, indiferent de dificultati, merge in viata dupa ceea ce vrea!!!;

Incredere si siguranta pe sine - siguranta si increderea vin de regula in momentul in care barbatul are la indemana mecanismele supravieturii si replicarii, si ii transmit femeii indirect ca aceste valori dorite de ea sunt deja in acel loc. Cele doua vin cel mai rapid din disciplina si efort, atunci cand persoana simte ca progreseaza in domeniile in care simte ca este necesar sa progreseze si sa aiba succes.

Initiativa si curaj, asumarea riscurile=o gena care va iesi in evidenta si poate trece peste obstacole;

Creativ (ex: simtul umorului)=va gasi solutii indiferent de problemele vietii;

Sanatos=va avea o gena cu o viata lunga (ex: face un sport);

Capacitatea de a realiza o conexiune, legatura emotionala pozitiva=va sta alaturi de ea si va creste copii;

Barbatul care are deja alte femei=esti deja verificat si validat de altele, ele pot lua de-a gata pentru ca sigur ca ai valori de supravietuire (de regula femeile isi construiesc grila de valori in functie de ce au sau isi doresc femeile din jurul lor si ajung si ele sa isi doreasca aceleasi lucruri);

Tendinta de a o hrani=de exemplu, daca ii dai cu lingurita mancare sau ii faci cadouri =simbolic ca vei renunta la resursele tale de supravietuire pentru linia ei - exact ce urmareste;

Protectorul celor iubiti=vei proteja copii si pe ea de orice ar putea afecta supravietuirea si asa vor fi si copii tai;

Are predominant emotii pozitive= emotiile pozitive exprima tocmai conectarea la viata;

Bine ingrijit=bine imbracat, spalat etc. – reprezinta interesul fata de o viata de calitate;

Independenta si fericirea interioara - sunt indicatori emotionali care atrag atentia emotionala a femeii si creeaza atractie. Fericirea si independenta interioara nefiind tocmai emotii foarte obisnuite in societatea actuala, creeaza un interes rapid si o dorinta de cunoastere si intelegere. Ele vin din autocunoastere si autcontrol, care vin din meditatie si spiritualitate sincera. 

*Se enerveaza – are energie multa si o directioneaza si emotional nu doar rational – faptul ca uneori femeia se simte in pericol in prezenta barbatului ii garanteaza puterea lui, desi aceasta tendinta o poate indeparta emotional utilizata incorect (mentionata cu steluta);

Cand mai multe din aceste calitati intalneste femeia in barbat, i se activeaza instinctul sexual natural, si foarte intens. Nu are legatura cu frumusetea, inteligenta, ratiunea, principii de a trai etc. ea este ghidata prin emotiile ei care sunt direct legate de aceasta orientare spre viata lunga pt cat mai multe generatii. Deci sunt doua valori esentiale: cele de supravietuire; si de conectare emotionala (pe care gena e programata/vrea sa le imbunatateasca). (conectarea emotionala garanteaza ca vei da valorile tale de supravietuire liniei ei genetice, vei sta alaturi de ea, vei creste si educa copii, nepotii etc, de asta e ideea ca pe femeie trebuie sa o iubesti, pentru ca asta garanteaza ca emotiile tale te vor obliga sa renunti la valorile tale de supravietuire pentru a le da liniei ei genetice , dar capacitatea de a crea legatura emotionala, si de a iubi e secundara valorilor de supravietuire, care vor fi testate primele de catre femeie.

Prin urmare cele doua sexe urmaresc imbunatatirea liniei proprii - upgrade-ul, femeia urmareste prelungirea duratei de supravietuirii liniei genetice proprii, iar barbatul imbunatatirea calitatilor genei proprii – la el nu prea conteaza resursele materiale, ci caracteristicile genei in primul rand.

Poate nu e logic, psiho-logic si nici fizio-logic nu este, dar e genetico-logic, iar daca asta nu e o stiinta o fundamentam acum. Ea se va referi la modul de gandire al genei. Una din premisele teoriei este ca gena nu este o parte componenta a corpului nostru, ci corpul nostru, inclusiv mintea si ratiunea sunt niste dispozitive pe care ea le genereaza pentru a o ajuta in indeplinirea scopurilor proprii.

Un comentariu:

Simona spunea...

Plingerea nr.1 in cadrul unei relatii este : "simt ca nu ma asculta nimeni". Pina si aceasta plingere este gresit interpretata de barbat.
Cea mai mare greutate pentru femei este sa interpreteze corect si sa ajute un barbat cind acesta nu vorbeste. Cind barbatul tace, ii este usor femeii sa-si imagineze tot ce-i mai rau.