joi, 20 martie 2008

15. Iubirea

Despre iubire s-a scris atat de mult incat nu mai este deloc necesar sa mai fie scris si aici. In cateva cuvinte ce vor respecta stilul si premisele acestui blog va fi descris mecanismul fiziologic. Dupa atractie si indragostire are loc cristalizarea acestor senzatii care se situeaza la un nivel constant desi scazut, dar ele amintesc de senzatiile initiale de indragostire si sunt ancorate si legate de persoana care le-a provcat. Senzatiile se asociaza intre ele –confortul afectiv cu imaginea persoanei, vocea, mirosul ei etc. iar aceste procese sunt de invatare si adaptate dupa confortul emotional, au ca scop pastrarea unitatii cuplului in vederea finalizarii cresterii copilului pana la varsta la care acesta poate fi independent.

Este ca un program ce ruleaza in background, sustinand de acolo procesele din viata obisnuita care urmaresc implinirea scopurilor speciei. Datorita acestei superioritati, multi se abandoneaza lui il considera superior - ca si sens al vietii, cale in viata, scop etc - pentru ca simt ca este deasupra individului. Corpul nu poate genera acest sentiment motivational continuu, pentru ca programele corpului sunt destul de bine directionate si ele nu sunt activate doar asa pentru a face placere artistului X care e indragostit si hipnotizat de un anumit tip de dragoste.

Sa iti doresti sa fii tot timpul indragostit sau sa simti ca iubesti e ca si cum ai dori sa fii continuu excitat sexual. Partea buna este ca daca trupul poate genera aceste sentimente odata inseamna ca el cunoaste modul in care le poate declansa si ca le-ar putea crea din nou. Este vorba de stimularea glandelor endocrine responsabile de aceste senzatii interne. Modalitati practice nu vor fi mentionate in acest blog.

Un alt obiectiv motivant este upgrade-ul spiritual al partenerilor (o intelegere cat mai aprofundata a reactiilor emotionale si a comunicarii emotionale/ conectarea si integrarea fizicului si spiritului in structuri superioare), niveluri de intelegere pe care se pot baza urmatoarele adaptari/imbunatatiri ale viitoarelor gene)-modul naturii de a invata.

Un comentariu:

Simona spunea...

"Ne nastem cu amprenta iubirii in inimile noastre, care se dezvolta pe masura ce spiritul se perfectioneaza, si care ne face sa iubim ceea ce ne pare frumos fara sa ni se fi spus vreodata ce este aceasta. Cine se mai indoieste ca suntem pe lume pentru altceva decit pentru a iubi?"
"Cita vreme iubim, servim la ceva; cita vreme suntem iubiti de altii, as spune ca suntem indispensabili."