joi, 20 martie 2008

13. Femeile care frang inima si dezorienteaza barbatii

Fetele care iti frang inima si iti fac creierii varza!

Fetele "comportamentiste"

Prezentarea este exagerata cu scopul de a clarifica ideile, dar vei intelege EXACT ce vreau sa spun pentru ca esti inteligent!

Sunt doua categorii principale de fete care atrag barbatii:

a) Cele cu care sunt asa cum iti doresti si cu care ai o relatie normala, cu care comunici si te simti normal;

b) Cele care iti dau senzatia ca ai o piatra atarnata de gat in timp ce incerci sa te simti bine cu ele - cam asa merge relatia cu tipul (b) de fete.

De multe ori fetele din prima categorie trebuie sa se intreaca cu cele din a doua, desi nu exista termen de comparatie intre cele doua. Iar cele din a doua categorie iti stau in cale de-a lungul vietii in posibilitatea de a intalni fata potrivita pentru tine.

Multe fete sunt din cea de-a doua categorie le-am numit aici „comportamentiste” pentru ca termenul sa iti aduca aminte de esenta lor. Sunt cele care se joaca cu tine, cu care nu reusesti sa comunici pe deplin, care nu iti spun prea clar cine sunt si ce vor, ce e cu ele, mai ales ca nici ele nu prea stiu. Dar ele continua jocul si te manipuleaza pana cand se plictisesc, apoi gasesc pe altcineva. Te poti simti gelos, s-ar putea sa te intrebi de ce ti-a facut asta, sa te gandesti ca tu ai gresit dar nu stii exact cu ce… iti spun eu – nu ai gresit tu cu nimic, asa e ea!

De regula, dupa ce se termina relatia cu ea, ramai suferind, trist, depresiv, fara incredere in femei, in relatii, in implicare, in dragoste etc. Iti face creierii varza cat esti cu ea si inima la fel.

Cel mai sigur pentru tine este sa descoperit tipul asta de fata inca de la inceput si sa ai o pozitie clara fata de ea. Nu te implica in relatia cu ea, nici macar in joaca. Te va prinde, si dupa ce ai cateva emotii crezi ca e bine, incepi sa speri si esti tentat sa te implici mai tare. Din acel moment esti prins si fara scapare! Iti sug masculinitatea din tine, de nu te mai simti barbat nici macar cand esti singur in parcarea goala, in alte situatii nici atat macar. O sa stie sa iti dea senzatia ca este valoroasa si dorita, dar e bine sa stii de la inceput cu ce fel de fata ai de a face. (Iti suna cunoscut? Daca ai iesit cu mai multe tipuri de fete, sigur stii genul, si o sa il identifici imediat.)

Acest tip de fete nu au invatat nicaieri sa manipuleze, dar in principiu au prins aceste deprinderi atunci cand erau foarte mici si incercau sa atraga atentia tatalui lor. Sunt atragatoare doar prin jocul lor, felul lor schimbator de a fi, prin impresia de independenta pe care o dau si nu prin valoare lor reala.

Cum le descoperi totusi??? Acesta este testul:

Incearca sa afli de ce te place fata: si vei primi doua categorii principale de raspunsuri, cum ar fi:

Comportamentista: „Felul in care te comporti ma face fericita.”

Exemplu: „Ma simt foarte bine cu tine, de asta am petrecut atata timp impreuna si asta ar trebui sa te faca sa intelegi ce simt pentru tine, imi place cum te imbraci si cum arati, imi place sa mergem impreuna la suc...etc.”

Tipa naturala: „Admir anumite calitati la tine.”

Exemplu: „Pentru ca esti un tip rationl, pentru ca ma simt in siguranta alaturi de tine, pentru ca imi place cum arati, esti respectuos cu cei din jur si esti un om bun.”

Fetele „normale” prin ceea ce fac au tendinta sa te determine sa fii un om mai bun, mai inteligent, mai cult, sa ai relatii mai bune cu cei din jurul tau etc. in functie de ce prefera la tine.

Cele din a doua categorie vor incerca sa te faca sa te comporti asa cum le palce lor, vor utiliza (in mod inconstient) un sistem de recompense si pedepse in asa fel incat sa te simti rau/vinovat cand nu faci cum vor ele, si sa te simti bine si eliberat doar cand te comporti asa cum au ele chef.

Cea careia ii plac calitatile tale, nu va avea motiv sa te recompenseze sau pedepseasca pentru felul in care te comporti, pentru ca orice ai face tu ramai acelasi si ea dupa asta se ghideaza. Cea „comportamentista” vede doar comportamentul, de calitati si de personalitatea din tine nu este interesata, nu depune efort sa o cunosca, si din aceasta cauza si comunicarea cu ea este lipsita de substanta.

Fetele comportamentiste te atrag prin aceea ca dau speranta unor promisiuni „wild” dorite de tine, spuse sau pe care le dau de inteles. NU SE INTAMPLA DECAT OCAZIONAL SI NU PENTRU CA VREI TU CEVA CI PENTRU CA ASA ARE EA CHEF, SAU ARE CEVA DE CASTIGAT DIN ASTA. Nu incalca toate promisiunile, poti obtine orice de la ele, dar in principiu sperantele pe care ti le faci sunt in gol, si cu toate astea continui sa speri. Este frumoasa, amuzanta, energica, entuziasta, pare plina de energie, iti da impresia ca poti sa o inveselesti cu o ciocolata(poate fi tentata de partea materiala, dar nu neaparat), rade, plange, sufera, (labilitate emotionala), te prinde in emotiile ei diverse pe care le manifesta in prezenta ta. Te simti plin de viata in acele momente… si ai impresia ca vei fi mai viu impreuna cu ea. Lucrurile stau exact invers. ESTE UN VAMPIR SI SCOATE VIATA DIN TINE!, SI O FACE ABSOLUT INCONSTIENT – EA NU STIE, SI NICI NU ESTE VINA EI CA FACE ASA!

Tu incerci sa comunici cu ea si o vezi ca persoana, ea te vede si ti se adreseaza doar din perspectiva comportamentului, de asta simti ca nu te conoaste, si ca nu poti comunica cu adevarat cu ea, e ca si cum ar fi acolo cu tine si in acelasi timp absenta. Nu se raporteaza la tine ca persoana ci la comportamentul tau, sau la modul de a gandi (comportament intelectual), si ceea ce spune ca ea cunoaste la tine sunt doar interpretari ale comportamentului tau, sau ale modului tau de a gandi. Ea te vede ca pe un manechin animat care gandeste si se comporta intr-un anumit fel, si acelei parti din tine se adreseaza. Tu ca personalitate esti scos din aceasta relatie din ce in ce mai mult, pana devii ceea ce vrea ea. Daca faci ce vrea ea si esti cum vrea ea, i se pare inutil sa mai continue, isi cauta altul sau se plictiseste si relatia cu ea va fi doar pentru a-si implini ea nevoile ei momentane. Nu te poate accepta cu felul tau de a fi, de a te comporta si de a gandi, ci vrea sa te determine sa ti le modifici in sensul dorit de ea, si abia atunci se arata a fi multumita si fericita (recompensa manipulatoare). Se creeaza in acest fel o comunicare paralela in care mesajele trec unele pe langa altele si dialog al surzilor.

Este de fapt un manechin animat pentru care comportamentul este criteriul de raportare in relatii – te comporti cum vrea ea – merge bine/ te comporti cum ai chef – incepe sa scartie pana se strica tot. Nu comunica cu partea ta interioara, cu personalitatea ta, poti avea ce personalitate vrei atata timp cat faci ce vrea ea, poti fi si un zombi daca faci ce spune ea va fi bine (pana se va plicitisi) de fapt incet, incet te transforma intr-un zombi fara ratiuni si decizii proprii, ai renuntat deja la principiile tale, ai facut o multime de compromisuri, ti-ai cheltuit o multime de energie, speri sa ti-o recuperezi inapoi, vrei sa fii impreuna cu ea, pentru a-ti recastiga energia, dar… nu se va intampla. Te vei simti bine la inceput, dupa scurt timp revine la ale ei. Pentru ca pe primul loc este comportamentul tau si nu tu, la fel este si ea, se evalueaza dupa ceea ce face, dupa cum se comporta, si nu actioneaza dupa sentimentele proprii, ci doar dupa intentia de a te face sa te comporti intr-un anumit fel. Este un manechin animat care se comporta, dar nu este viu in sensul uman cunoscut de toti, pe care sa il simti cald langa tine, sa te linistesti atunci cand este aproape, sa iti inspire incredere, sa poti fi sincer fara nici o frica de consecinte. NU! ESTE UN VAMPIR SI TE TRANSFORMA SI PE TINE INTR-UN VAMPIR fara viata si personalitate.

Va da de inteles orice, dar va identifica dorinta ta fata de ea, si va face ceva doar cand are ea chef, indiferent de cheful tau. Iti pierzi o multime de timp cu ea, si mereu ai impresia ca toate dorintele tale sunt la un pas de a fi implinite. FALS!!!!! TREZESTE-TE DOAR SE JOACA! NU VREA RELATIE, VREA SA TE VADA SCLAVUL EI, CONTROLAT DE EA SI GATA. SA FII UN ZOMBI

Atentie! Aceste lucruri nu ti le va spune nici un psiholog, pentru ca nu le stie! pot fi prinsi si ei in jocurile acestor femei ce duc la pierderea echilibrul obisnuit (vezi Basic Instinct 2), femeile psiholog pot fi „comportamentiste” fara sa isi dea seama de acest lucru, pentru ca nu e deloc alegerea lor sa fie sau nu asa!

CE POTI SA FACI????

TERMIN-O CU EA CAT MAI REPEDE SI VEI TRAI MAI MULT SI MAI FERICIT! Sau poti spera ca va fi bine de maine, asa cum ai facut-o si pana acum si vei mai pierde cativa ani. De regula nu poti ajunge la sufletul ei, nu prea poti comunica cu el, nu prea are scopuri clare si ele se schimba dupa situatie. Nu poti avea scopuri comune cu ea si spre care sa va indeptati amandoi, urmareste ceea ce este in mintea ei important, nu neaparat si pentru tine. Nu prea poate intelege lucrurile din perspectiva ta, iar daca poate nu le accepta. Are talentul de a scapa printre degete aproape de fiecare data. Ea nu te iubeste tot timpul cum ar fi normal, te iubeste in functie de ce gandesti, spui si faci in fiecare moment SI ASA VEDE EA NORMALITATEA. Si face asta la fel de inconstient pentru ca scopul ei, pe care ea nu stie de ce il are, este SA TE CONTROLEZE. Sa scoata personalitatea vie din tine, si te transforme intr-o fiinta care are doar un comportament, gandire si limbaj asa cum isi doreste ea.

Daca ai identificat comportamentista-nu incerca sa o seduci, sa o intorci la tine, sa o „invingi” tu sau sa gasesti valori in ea. Poate sustine toate valorile din lumea (intelectuale, religioase, altruiste etc), daca nu gasesti viata langa ea, toate sunt inutile. In interiorul ei ea nu este moarta (ca un vampir) dar este absenta. Nu este acolo.

Asa ca scoate-o urgent din planurile tale, nu iti bate capul cu ea, ca durerea de cap este cea cu care te vei alege si cam atat. Nu prea multa placere reala, nu prea multa conexiune, nu prea multe trairi comune placute etc. Incearca sa gasesti fata potrivita, nu sa o seduci pe cea gresita!

Nu astepta sa ii gasesti inlocuitor, chiar si singur daca ramai tot esti mai viu decat in relatie cu ea. Creierul tau isi revine, sentimetele isi reiau cursul firesc, vei putea fi din nou masculin si sigur pe tine, si nu vulnerabil si neincrezator mereu cum erai pe „vremea ei”. Las-o pe ea si promisiunile ei salbatice, pentru ca degeaba le face, nu vei avea niciodata o relatie naturala. Nu se poate schimba, si orice barbat care intra in contact mai apropiat cu ea, va resimti mereu o tensiune alaturi de ea.

Acestea fiind zise mintea ta va completa cu tot ce nu am spus eu aici pentru a identifica persoanele „comportamentiste” si a alege un mod cat mai sanatos de raportare la ele.

Un comentariu:

Anonim spunea...

si tu unde te incadrezi???