miercuri, 12 martie 2008

4. Motivatie

Prim promovarea valorilor feminine, societatea puritana are tendinta sa apropie ca identitate barbatul de femeie, iar acest lucru nu trebuie acceptat tacit, barbatii trebuie sa isi cunoasca natura, identitatea sa stie exact ce ii deosebeste de femei.

Barbatii trebuie sa isi exprime personalitatea, felul de a fi, dorintele intr-un mod cat mai sanatos si acceptabil atat pentru societate cat si pentru sexul opus.

Dupa cum se stie Barbatii au dorinte sexuale accentuate, dar societatea ia invatat sa le ascunda, blamandu-le, punandu-le sub semnul imoralitatii si slabiciunii, cand de fapt pentru ei asta este lucrul care ii deosebeste si caracterizeaza. Prin intentia lor de a se comporta „normal” au ajuns sa isi reprime sexualitatea si sa se DEMASCULINIZEZE singuri. In felul acesta barbatii au devenit reprimati si frustrati, intr-un conflict permanent cu ei insisi. Problema acestui conflict interior ii determina sa se simta incofortabil in relatiile cu femeile. Acestea ii atrag, iar ei ajung sa considere anormal si deranjant acest lucru.

Este timpul ca femeile sa stie exact cum sunt barbatii si sa ii accepte asa cum sunt, pentru ca ceea ce inseamna pentru noi normalitatea trebuie apreciat de femei ca normaliate, asa cum nevoia femeilor de a vorbi mult sau a fi ascultate nu inseamna probleme psihiatrice ci felul lor de a se raporta la semeni.

Ca si barbat societatea prin mass-media te invata sa fii intimidat in relatia cu femeile, sa te inrosesti, sa nu te exprimi, sa pari un fel de fraier atunci cand faci ceea ce este normal sa faci. Cand trebuie sa intri in relatii cu femei te uiti la ea cum trece prin fata ta, ti-ai dori sa spui ceva, sa faci ceva, sa o atingi, sa intri in vorba cu ea etc. dar o voce in mintea ta iti spune: „Nu e frumos, nu se cade, ce o sa zica despre tine, daca te respinge ...etc.” si te uiti in jos , inghiti in sec si astepti ca Dumnezeu sa faca o minune si sa iti trimita El o jumatate.

Iti suna cunoscut? Nu e vina ta ca si barbat ca treci prin situatii din astea, si nici vina femeilor ca le considera tabu. Este vina societatii care tinde sa transforme barbatii in FEMEI!

Acest mod al societatii de a educa si programa barbatii este absolut GRESIT! Din cauza asta multi barbati sunt offside!

Se saboteaza tocmai esenta masculinitatii si anume CURAJUL si INITIATIVA! care trebuie sa existe in orice domeniu al vietii unui barbat. Atitudini foarte apreciate de femei, desi multe te vor critica pentru ca nu esti ca ele, pentru ca nu gandesti, simti ca ele, dar la toate astea tu comporta-te ca un barbat si ele vor fi in continuare atrase de tine, chiar daca nu vor intelege de ce sau nu vor fi de acord cu tine.

Un mare mit al societatii actuale este ca „E normal sa te comporti ca o femeie” este normal sa plangi in fata altora, sa suferi, sa fii trist, sa fii vazut cu ochii in lacrimi, sa porti bijuterii, sa te machiezi... etc. Dar intrebarea se pune: esti tu o femeie sa faci toate astea??? Daca nu, atunci comportate ca un barbat care are identitate si calitati masculine diferite si complementare cu cele ale femeilor!

Un comentariu:

Simona spunea...

"Daca i se da posibilitatea sa-si dezvaluie potentialul, barbatul dovedeste cele mai frumoase trasaturi. Dar daca simte ca nu reuseste, revine la tendintele sale egocentrice." Stimati barbati, sunteti vinatori din nastere ... comportati-va ca atare !